In Oradea se cauta apartamentele mai vechi


Apartamentele mai vechi de 35 de ani sunt cele la mare cautare, in defavoarea celor noi, tot mai multi oradeni apeland la constructii vechi. Exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare tip de locuinta, veche sau noua, de exemplu: in randul apartamentelor noi este mai ieftina intretinerea si nici nu se pierde caldura, iar pretul la intretinere este similar ca la cele vechi, chiar daca suprafata este dubla.apartamente Oradea

In cazul apartamentelor noi, costurile de intretinere sunt cu 50% mai mici iarna, in cazul apartamentelor cu 2 camere, costul fiind de circa 140 de lei pe luna, in timp ce in blocurile vechi, intretinerea poate ajunge si pana la 400 de lei. Aceste diferente mari se datoreaza clasei energetice superioare realizate cu materiale mai moderne, in randul apartamentelor noi.

Chiar si cu aceste avantaje, locuitorii din Oradea prefera apartamentele mai vechi, deoarece costul lor de achizitionare este mult mai mic si sunt amplasate in zone mai centrale, fata de apartamentele noi. De asemenea, apartamentele vechi reprezinta chiar si 90% din toate tranzactiile agentiilor imobiliare.

Leave a comment