Incalzirea casei


456_DreamHouseSunSetWebDaca incalzirea unui apartament sau a unei garsoniere se face destul de usor, nu acelasi lucru este valabil si in cazul caselor sau vilelor. Fiind vorba de suprafete mari, este nevoie de ceva mai mult decat un simplu calorifer.
Centrala pe peleti a inceput sa fie din ce in ce mai utilizata si in Romania, desi nu este una dintre cele mai ieftine solutii. Pretul pentru o astfel de centrala cu adevarat performanta poate ajunge si la 15.000 lei.
Centrala pe lemne poate incepe de la 3000 lei si poate ajunge pana la 6000 lei, la care se adauga si costurile destul de insemnate, pentru instalarea tevilor, termostatului si a altor accesorii (aproximativ 6000 lei). Acest tip de centrala poate duce la o scadere a facturii la curent. Mai exista si pompele de caldura, centralele pe gaze sau clasicele calorifere electrice.
Indiferent de metoda de incalzire aleasa, izolarea termica a unei case, este extrem de importanta, iar rezultatele pot fi observate, atat financiar, cat si din punct de vedere al temperaturii din casa, foarte repede. Singura conditie este ca materialele folosite sa fie de calitate, pentru a permite peretilor casei sa respire, evitandu-se astfel igrasia sau alte probleme ce tin de umezeala.

Leave a comment